HR

Aktualnosti

Objavljeno: 10.12.2014.

Predstavljanje knjige doc. dr. sc. Ivice Miškulina

Hrvatsko katoličko sveučilište poziva Vas  na predstavljanje novog izdanja Hrvatskog instituta za povijest - Podružnice za povijest Slavonije, Srijema i Baranje autora doc. dr. sc. Ivice Miškulina:

Imas puska, imas pistol?
O mirovnim operacijama Ujedinjenih naroda u zapadnoj Slavoniji.

Predstavljanje knjige održat će se na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u srijedu 10. prosinca 2014. u 18 sati u dvorani "Blaženi Alojzije kard. Stepinac".

Predstavljači:
  • dr. sc. Stanko Andrić, ravnatelj Hrvatskog Instituta za povijest - Podružnica za povijest Slavonija, Srijema i Baranje,
  • doc. dr. sc. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata,
  • doc. dr. sc. Ivica Miškulin, Hrvatsko katoličko sveučilište.
O autoru:

Ivica Miškulin rođen je 1979., gdje je završio gimnaziju (jezično usmjerenje). Na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu završio je 1997. studij povijesti i sociologije. Stupanj magistra znanosti (polje povijest) postigao je 2005. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a 2009. doktorirao je (polje povijest) na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. Od 2002. zaposlen je u statusu asistenta na Hrvatskom institutu za povijest - Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje u Slavonskom Brodu, a od 2011. zaposlen je u statusu docenta na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu (Odjel za povijesti). Bavi se različitim temama iz hrvatske povijesti XX. stoljeća, s posebnim naglaskom na razdoblju između dvaju svjetskih ratova i razdoblju samostalne hrvatske države. O tome je objavio veći broj znanstvenih radova.
 
Ispišite stranicu: