HR

Aktualnosti

Objavljeno: 02.12.2014.

Adventska duhovna obnova za mlade iz Bistre



U petak i subotu, 28. i 29. studenog, tridesetak mladih iz Župe sv. Nikole biskupa te petero mladih iz Pregrade su uz pratnju župnika Tomislava Kralja sudjelovali na adventskoj duhovnoj obnovi u Duhovno–obrazovnom centru Marijin dvor, Lužnica. Dvorac Lužnica, koji je najvjerojatnije građen u 18. stoljeću, danas pripada časnim sestrama iz Družbe sestara Milosrdnica čiji je osnivatelj sv. Vinko Paulski.

Budući da mladi Župe sv. Nikole ove godine na katehezama uče o osobnoj svetosti i životu svetaca, tako su i na duhovnoj obnovi slušali i pričali o životima svetaca, točnije sv. Katarine Labouré i sv. Vinka Paulskog, ali i o tome kako su i oni sami pozvani na svetost.



Uz radionice u grupama kroz koje ih je vodila časna sestra Berislava i uz osobna razmišljanja te vrijeme šutnje, razmatrali su na koje ih sve načine Bog poziva na svetost i kako ih još više želi približiti onoj savršenoj slici na koju nas je sve stvorio.

Na euharistijskom klanjanju pred Presvetim, u petak navečer, mladi su Gospodinu izrekli svoje zahvale i prošnje, a duhovnu obnovu završili su svetom misom na kojoj su Gospodinu zahvalili na Njegovoj milosti koju im je pružio u protekloj liturgijskoj godini.

Ova duhovna obnova bila je i uvod u početak nove crkvene godine odnosno u vrijeme došašća koje je pred svima nama.

Tomislav Kralj
Ispišite stranicu: