HR

Aktualnosti

Objavljeno: 28.11.2014.

Euharistijsko klanjanje „Za život“

U četvrtak, 27. studenog 2014., zajednica mladih Župe Bezgrešnog začeća BDM u Soblincu, u suradnji s vlč. Mariom Pavićem, župnim upraviteljem, održala je svoje prvo zajedničko klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu.

„Gospodine  Isuse Kriste, Sine Božji, evo nas pred Tobom! Klanjamo Ti se, blagoslivljamo Te i zahvaljujemo Ti što si nas okupio u svojoj prisutnosti!“

Te večeri mladi su na poseban način željeli promišljati o životu, jer život jest počelo života, duša svakog čovjeka – dar Gospodnji.

Zajednica mladih tada je molila za sve one koji nisu u punini spoznali tajnu i vrijednost života, molili su da svi ljudi spoznaju kako je život zapravo veličanstveno djelo, usprkos svim mukama, patnjama, teškim križevima te za poštivanje dostojanstva ljudskog života.  

Zahvalili su Gospodinu i za svoje pretke koji su bili otvoreni životu i zbog toga danas i postoje, za sve osobe koje su susreli ili će tek susresti u životu, za svako još nerođeno biće i njegovu majku koja je pronašla svjetlo i snagu iznijeti trudnoću do kraja.
           
Na kraju Euharistijskoga klanjanja, zajednica mladih Župe Bezgrešnog začeća BDM izmolila je molitvu za život, pape u miru Benedikta XVI.

„…Probudi u nama poštovanje prema svakom nerođenom ljudskom životu, daj da u plodu majčine utrobe možemo prepoznati djelo Stvoritelja, raspoloži naša srca za velikodušno prihvaćanje svakog djeteta koje dolazi na svijet…“

Antonela Zora Rezo
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: