1000 godina od prvog spomena župe Novigrad na Dobri

Svečanu proslavu predvodio pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski poručivši okupljenima da nikad ne gube nadu, vjeru i ljubav!

[VIDEO] Gdje je ljubav, prijateljstvo, ondje je i Bog

Animatorsko ljeto na Malom Lošinju održava se u Domu sv. Martina još od 2004. godine. Ideja je bila okupljati mlade iz različitih župa Zagrebačke nadbiskupije kako bi se oni povezali, upoznali i zajednički izgrađivali župne zajednice iz kojih dolaze. Tako se svake godine kroz dva ljetna mjeseca na Malome Lošinju okupi više od 200 mladih iz različitih župa naše mjesne Crkve.

Molitva za Hrvatsku domovinu zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića

Dobri Bože, čuvaj nas, čuvaj našu braću i sestre širom svijeta, čuvaj dragu nam domovinu Hrvatsku!
#Isus: Tko dolazi k meni, neće ogladnjeti; tko vjeruje u mene, neće ožednjeti. (Iv 6) #EvanđeljeDana
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aktualnosti

18.8.2018.

Susret Kardinala Bozanića i svećenika iz Vrbnika

»Ljubav bez žrtve je jalova, a žrtva bez ljubavi je besmislena« 
17.8.2018.

Celjski biskup mons. Lipovšek predvodio proslavu Rokova u Zagrebu

Kao dva kršćanska naroda budimo kvasac i sol zemlje!

Druga sinoda Zagrebačke nadbiskupije

11.6.2018.

Održana prva sjednica Radne skupine za izradu Završnoga dokumenta Sinode

Dogovorena shema Završnoga dokumenta.

Riječ Svetog Oca

5.8.2018.

Vjera u Isusa omogućuje nam činiti Božja djela

Uobičajena je napast svoditi religiju samo na vršenje zakona, projicirajući na naš odnos s Bogom sliku odnosa između slugu i njihova gospodara: sluge moraju obavljati zadaće koje je gospodar odredio, kako bi stekli njegovu naklonost. Svima nam je to poznato. Zato mnoštvo želi doznati od Isusa što mu je činiti da bi Bog bio zadovoljan. Ali Isus daje neočekivan odgovor: „Djelo je Božje da vjerujete u onoga kojega je on poslao" (r. 29). Te su riječi upućene i nama danas: Božje se djelo ne sastoji toliko u tome da se nešto „čini", nego da se „vjeruje" u Onoga kojega je poslao. To znači da nam vjera u Isusa omogućuje činiti Božja djela. Ako dopustimo da budemo uključeni u ovaj odnos ljubavi i povjerenja s Isusom, moći ćemo činiti dobra djela koja šire oko sebe miris evanđelja, za dobro i potrebe braće.

Riječ Nadbiskupa

15.8.2018.

Kardinalova homilija na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije

Kao učenici Isusovi nismo sami, s nama je Marija, Majka Isusova i Majka Crkve. Stoga smo i došli k Mariji tražiti pomoć. Bog je Ženi u pustinji pripravio sklonište, kaže nam Knjiga Otkrivenja. Dragi vjernici, još su nam živa u sjećanju iskustva skloništâ iz Domovinskog rata. A naša skloništa u pustinji života, naša sigurna skloništa od zla u borbi života su: Presveta Bogorodica Marija, Marijina krunica, Marijina svetišta. Ovdje nam Marija pruža svoju blizinu da bismo se kod Nje sklonili i da bi nam Ona pomogla u borbi protiv snaga zla, protiv đavla, oca laži, koji se tako često i u raznim oblicima maskira predstavljajući se kao anđeo svjetla.

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel: 01/ 4894 878
Mobitel: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr