Župljani Domaslovca proslavili 18 godina postojanja župe

23.11.2020.Posljednja nedjelja u crkvenoj liturgijskoj godini posvećena je Kristu Kralju, kralju svega stvorenja. Župa Krista Kralja u nedjelju 22. studenog 2020. godine proslavila je 18 godina svoga postojanja. Za svetkovinu, župljani su se zajedno sa župnikom Antom Pavlovićem pripremali trodnevnicom. Sva tri dana trodnevnice župnik Anto predvodio je svete mise. U svojim propovijedima dao je primjer slavnog Napoleona koji je pred kraj svog ovozemaljskog života prigrlio vjeru i Isusa te priznao da je Isus Krist jedini kralj i spasitelj, čime je i nas potaknuo da se zapitamo: "Tko je Isus za mene?". 

Posebno je istaknuo kako treba moliti i čitati Božju riječ jer tek tada ćemo u potpunosti biti živi svjedoci Krista Kralja u današnjem svijetu. Kroz trodnevnicu svojim pjevanjem sv. mise uveličali su župni zborovi, a u petak mladi župe pripremili su klanjanje pred Presvetim Sakramentom. Na samu svetkovinu Krista Kralja svetu misu predvodio je prečasni Domagoj Matošević, rektor Hrvatskog nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke. Uz prečasnog Domagoja koncelebrirali su dekan Samoborsko-okićkog dekanata vlč. Ivan Cik i naš župnik Anto. Prečasni Domagoj svoju homiliju započeo je govorom o eshatološkom vremenu i pitanjem kada će sve ovo, misleći na pandemiju, potres i ratove, završiti.

Odgovor je jasan – kod Kristova drugog dolaska. No, Isus nas ne ostavlja same nego nas ohrabruje i govori : „Ne bojte se! Ja sam tu s vama. Na mene se možete osloniti“. Kristovo kraljevstvo ne počiva na bogatstvu. Kristovo Kraljevstvo je drugačije, ono je utemeljeno na vjeri i služenju. Služiti bratu čovjeku, ne zbog nagrade nego zato što smo svi Isusovi, i činiti dobro, mora nam biti normalno jer svatko, pa i onaj čovjek u zatvoru potreban je Božjeg milosrđa. Svoju propovijed završio je mišlju kako je ova pandemija nama kršćanima prilika služiti drugima i naviještati evanđelje.


Ivana Vlahović,
župna medijska suradnica

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr