Bogoslovi Zagrebačke nadbiskupije hodočastili svetom Josipu

27.10.2020.


U subotu 24. listopada u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu hodočastili su bogoslovi Zagrebačke nadbiskupije.

“Dok bogoslovi 3., 4., i 5. godine u Lužnici sudjeluju na duhovnim vježbama, mi smo odlučili hodočastiti u Hrvatsko nacionalno svetište svetog Josipa kako bismo povjerili svetom Josipu naš formacijski put na putu prema svećeništvu. Zahvalni mons. Antunu Senteu, preč. Zlatko Golubiću i časnim sestrama na gostoljubivosti nosimo u srcu radost što smo mogli dublje upoznati kreposni život svetog Josipa, vjeru hrvatskog naroda, brojna uslišanja, te obnovljenu vjeru po zagovoru svetog Josipa. U ime bogoslovne zajednice utječemo se tebi sveti Josipe da nas zagovaraš u potrebama Crkve i Domovine. Sveti Josipe, moli za nas!” zapisao je preč Željko Faltak, rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu u Knjigu hodočasnika Nacionalnog svetišta svetog Josipa.

Četrdesetorici hodočasnika iz Zagrebačke bogoslovije mons. Sente je protumačio znamenitosti i povijest štovanja svetog Josipa u hrvatskom narodu, nastanak Nacionalnog svetišta te pojasnio kako i sada postoje Josipovi štovatelji koji rado hodočaste svetom Josipu u Karlovac. - Nema organiziranih hodočasničkih zajednica, ali se zato svakog dana susretnemo s nekoliko Josipovih štovatelja iz svih krajeva Hrvatske - rekao je.


Misno je slavlje predvodio preč. rektor Faltak u koncelebraciji s vlč. Mariom Dukićem, odgojiteljima i mons. Senteom koji je propovijedao. Trideset i sedam bogoslova prve i druge godine s dvojicom svojih odgojitelja pomolili su se i u župnoj crkvi Blažene Djevice Marije na Dubovcu te su krenuli prema Krašiću.

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr