Započeo ciklus edukacijskih seminara za djelatnike Caritasa Zagrebačke nadbiskupije

27.10.2020.

Jednodnevnim edukacijskim seminarom za voditeljice sedam kuća zagrebačkoga Caritasa, koji je u ponedjeljak 26. listopada ove godine volonterski održala osnivačica i voditeljica Udruge »Breza« iz Osijeka prof. ped. Suzana Vargović, započeo je Edukacijski ciklus kojim će se voditelji i zaposlenici kuća Caritasa Zagrebačke nadbiskupije obogatiti na profesionalnoj i osobnoj razini.
 

Cilj seminara održanog pod nazivom »Osnaživanje osobnih i profesionalnih kapaciteta u cilju pružanja kvalitetnije podrške djeci i mladima« bio je preispitivanje i sagledavanje vlastitih pozicija u radu te spoznaja drugačijih mogućnosti uz buđenje motivacije za pozitivne promjene. Seminar je održan u Caritasovoj Kući za mlade »Da život imaju!«, na Trešnjevci, a programom su kroz radionice, vježbe i grupni rad bile obuhvaćene sljedeće teme - Osobna riznica; Naše zadaće, profesionalne uloge, ciljevi; Kontekst organizacije / Vrijednosti i odgovornosti; Socijalne usluge u Europskom kontekstu / Caritas - Njemačka; Standardi humanističke podrške; Naši korisnici - izazov kvalitetnije podrške; Što možemo bolje.
 
»Uvjereni da ćemo radom na sebi, učenjem i promišljanjem, a posljedično izmijenjenom paradigmom pristupa radu i korisnicima doprinijeti poboljšanju usluga. Ovu praksu ulaganja u najvrijedniji potencijal - ljudski resurs - nastavit ćemo sukladno aktualnim epimediološkim okolnostima i mjerama«, naglasila je Suzana Horvat Kutle, voditeljica Sektora usluga socijale skrbi Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

K O N T A K T
Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Suzana Horvat Kutle, mag. soc. paed.
Voditeljica Sektora usluga socijale skrbi
Babonićeva 121, 10000Zagreb
socijalne.usluge@czn.hr
099 524 6948
 
 
Stjepan Moškatelo

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr