ZAMAK „72 sata bez kompromisa“

19.10.2020.

Mladi Karlovčani volontirali su u svome gradu od 15. do 18. listopada u sklopu projekta „72 sata bez kompromisa“.
 

Projekt je to međunarodne razine, kojemu se u Hrvatskoj priključilo 14 gradova i jedna općina. Karlovac u sklopu ovog projekta sudjeluje drugu godinu u organizaciji mladih vjernika iz Zajednice mladih katolika, koji su u svom gradu poznatiji po svojoj skraćenici ZAMAK. Projekt je otvoren i zatvoren misama u Nacionalnom svetištu svetoga Josipa u Karlovcu. Primarni cilj projekta je pomaganje svojoj lokalnoj zajednici kroz razne socijalne, ekološke i radne akcije. Ove godine na projektu u Karlovcu sudjelovalo je 70-ak mladih u desetak različitih volonterskih akcija.

Volonteri su bili raspoređeni u veći broj manjih grupa, pazili su na pridržavanje svih epidemioloških mjera. Volonteri su pokazali koliko su odgovorni, nosili su zaštitne medicinske maske tijekom akcija i pazili su na sebe i druge. „Ovim projektom htjeli smo biti promjena u našem gradu, ali i biti iodgovorni“, izjavila je voditeljica projekta u Karlovcu Ivana Vranešić.

Mladi volonteri su uređivali okoliš oko župnih crkava Blažene Djevice Marije Snježne na Dubovcu te oko crkve Sveta Tri Kralja na Baniji. Udružili su svoje snage i uredili prostorije Doma za odgoj djece i mladeži, izrađivali su senzorne igre za djecu s poteškoćama u razvoja, šivali su zaštitne medicinske maske s Udrugom Jak kao Jakov te su se družili i uljepšavali dane korisnicima Udruge milosrđe-Centar za beskućnike i s korisnicima Udruge slijepih Karlovačke županije.

Marta Marinović

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr