Novi programi i donacije za korisnike Kuće za mlade "Da život imaju" Caritasa Zagrebačke nadbiskupije

15.10.2020.U sklopu aktivnosti Programa »Benjamin« koji provodi Humanitarna organizacija »Zajednica Susret« u partnerstvu s Udrugom sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež, održana je u srijedu 14. listopada još jedna u nizu radionica životnih vještina u Kući za mlade »Da život imaju« Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Radionicom su obuhvaćene teme prevladavanja straha od javnog nastupa, vježbe komunikacijskih vještina i upravljanje konfliktima.Program »Benjamin« je usmjeren prevenciji (selektivna, inducirana) ovisnosti o alkoholu, drogi, kockanju, igrama na sreću, računalnim igricama, internetu i rizičnim ponašanjima djece i mladih od 14 do 23 godine.U okviru Benjamina provodi se savjetodavni rad s djecom/mladima i njihovim roditeljima koji su u Zajednicu Susret upućeni od strane Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež, kao partnerske organizacije Zajednice Susret, ostalih suradnika ili su u savjetovalište došli dobrovoljno. Cilj je kroz individualno/obiteljsko savjetovanje postići promjenu nefunkcionalnih oblika ponašanja i potaknuti funkcionalno ponašanje, a istovremeno mlade i njihove roditelje educirati o štetnosti sredstava ovisnosti i svim drugim oblicima ovisnosti.

Program »Benjamin« provodi se uz financijsku potporu Ministarstvo zdravstva, a provodi se od 1. siječnja 2020. do 31. prosinca 2022. godine.


ROTARIJANCI PODUPIRU KORISNIKE KUĆE ZA MLADENovim donacijama zagrebački rotarijanci nastavljaju pomagati korisnicima Caritasove Kuće za mlade »Da život imaju!« na putu osamostaljivanja. Rotary Club Zagreb International tijekom proteklih dana usmjerio je nekoliko donacija korisnicima Kuće za mlade »Da život imaju!« čiji rad prate i podupiru od njezinog otvorenja prije dvije godine.

Novčana sredstva usmjerili su na školovanje jedne (1) studentice koju će poduprijeti godišnjom stipendijom od 21.000,00 kuna. Prethodnih godina istim iznosom stipendirali su još dvojicu korisnika Kuće za mlade, a jednog od njih nastavljaju stipendirati i ovu akademsku godinu.
Za dvoje (2) korisnika platili su tečaj stranih jezika, a za dvije (2) korisnice omogućit će i sudjelovanje na 2. konferenciji »Žene i novac«, koja će se održati 24. listopada ove godine u zagrebačkom hotelu Diplomat.

Jednom (1) zaposlenom korisniku Kuće za mlade kupili su bicikl za odlazak na posao. Caritas Zagrebačke nadbiskupije u ime korisnika Kuće za mlade od srca zahvaljuje na ovim vrijednim donacijama!

Caritas Zagrebačke nadbiskupijeZa svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr