Nadbiskupijski pastoralni institut o spomenu 1600. obljetnice smrti sv. Jeronima pokreće program priprave za službu lektora

15.10.2020.Nadbiskupijski pastoralni institut na prijedlog mons. dr. Ivana Šaška, pomoćnog biskupa zagrebačkog o spomenu 1600. obljetnice smrti sv. Jeronima pokreće program priprave za službu lektora.

Program će se sastojati od 3 susreta koji će se održati u 3 subote tijekom pastoralne godine. Prvi dio obuhvaća teme Otajstvo Crkve i njezine službe, Biblijski temelji službe lektorata i Služba lektora u Ranoj Crkvi, drugi dio Božja riječ u liturgiji, Obred postavljanja u službu lektora i Formacija lektora, te posljednji dio Za plodonosno slavlje Božje riječi, Mjesto naviještanja Božje riječi i Zajedničke vježbe.

Prvi susret održat će se u subotu, 7. studenoga 2020. godine od 9 do 14 sati, u dvorani Vijenac Nadbiskupijskog pastoralnog instituta. Drugi susret predviđen je za Korizmu 2021. godine, dok bi se treći dio održao u Uskrsnom vremenu 2021. godine.

Imajući u vidu važnost prikladnog navještaja Božje riječi u župnim zajednicama, ovim putem pozivamo župnike da prijave svoje župljane za sudjelovanje u ovom programu na e- mail adresu pastoralni.institut@zg-nadbiskupija.hr.

Posebno napominjemo kako je ukupni broj polaznika programa za ovu godinu ograničen zbog epidemioloških mjera, te je stoga moguće prijaviti maksimalno 3 osobe iz jedne župe, a prijave se primaju do popunjenja slobodnih mjesta.

Svi susreti održavat će se uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera. (NPI)

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr