Kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački o slavlju biskupskoga ređenja mons. Ante Jozića

17.9.2020.


Na kraju svečane mise u novoj župnoj crkvi Svete obitelji Gospina prasvetišta u Solinu 16. rujna zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić dao je izjavu za Hrvatski katolički radio.
 
„Sudjelovali smo u važnom događaju za opću Crkvu, za Crkvu u Hrvatskoj, za Crkvu u čitavom hrvatskom narodu. Drago nam je da je slavlje predvodio sam državni tajnik Svetoga Oca kardinal Pietro Parolin. On nam je prenio pozdrave Svetoga Oca. Sveti Otac je po ovom poslanju i po imenovanju mons. Jozića apostolskim nuncijem pokazao veliku blizinu prema Crkvi u hrvatskom narodu”, rekao je kardinal Bozanić u Solinu.
 


Novinarima se kratko obratio i novozaređeni nadbiskup Jozić, istaknuvši da se osjeća uzbuđeno na dan svoga ređenja te mu je drago da je sve proteklo u redu nakon dvije odgode. „Hvala vama što ste imali interes da pratite sve od početka, hvala vam na praćenju onog prvoga dijela, to je bilo ono teže, a hvala vam i što ste danas došli u tako velikom broju. Molit ću se ne samo za one koje sam spomenuo nego i za vas. Važno je ono što radite i drago mi je da ste uspjeli i da možete prenijeti ovu sliku svima u Hrvatskoj i izvan Hrvatske. Hvala vam!”/ IKA

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr