Završeno 289. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba i nadbiskupijsko hodočašće mladih Majci Božjoj Bistričkoj

13.9.2020.Molitvom i blagoslovom hodočasnika koje je predvodio pomoćni biskup zagrebački i biskupski vikar za grad Zagreb mons. Mijo Gorski u zajedništvu s pomoćnim biskupom zagrebačkim mons. Ivanom Šaškom na prostoru Crkve na otvorenom bl. Alojzija Stepinca u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici završeno je 289. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba i nadbiskupijsko hodočašće mladih.
 
U svom obraćanju vjernicima prije blagoslova, biskup Gorski je zahvalio svima na njihovoj molitvi i žrtvi koje su ugradili u ovaj čin molitvenog zajedništva zagrebačke Crkve kao i mladima na njihovom svjedočanstvu vjere koje su pružili i ovim svojim hodočašćem.
 
Pozvao je vjernike na ustrajnost u molitvi ističući sigurnost uslišanja koje nam Majka Božja i naša Nebeska Majka pruža kroz cijelu povijest.
 
„Dok zahvaljujemo Majci Božjoj za primljene milosti, ponesimo svojim domovima i obiteljima sigurnost koju nam Ona koja je zdravlje bolesnih, utjeha žalosnih i pomoćnica kršćana bez prestanka daje“, zaključio je biskup Gorski.

 
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr