Započelo 289. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba i nadbiskupijsko hodočašće mladih Majci Božjoj Bistričkoj

12.9.2020.Blagoslovom prve grupe hodočasnika pješaka u ranojutarnjih satima 12. rujna ispred zagrebačke katedrale, koji je predvodio pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško, započelo je 289. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba i nadbiskupijsko hodočašće mladih Majci Božjoj Bistričkoj. Hodočasnici su zatim, predvođeni biskupom Šaškom, nastavili svoj put prema vrhu Sljemena gdje su u kapelici Majke Božje Sljemenske – Kraljice Hrvata slavili Misu koju je predvodio biskup Šaško.

Druga grupa hodočasnika pješaka koju predvodi pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski kreće iz Čučerja preko Laza nakon Mise koju predvodi biskup Gorski u 10.30 sati, dok je treća grupa pješaka hodočasnika krenula od Sesveta nakon Mise u Sesvetama u 9 sati.U subotu zajednički program započinje u 18.30 sati pokorničkim bogoslužjem uz mogućnost ispovijedi, u 19 sati se nastavlja euharistijskim klanjanjem, a završava u 20 sati kada će se održati tradicionalna Služba svjetla.

U nedjelju 13. rujna s početkom u 9 sati održat će se pobožnost Križnoga puta koju će predvoditi jedan od pomoćnih zagrebačkih biskupa. Nakon pobožnosti Križnoga puta vjernici će imati prigodu za svetu ispovijed i osobne pobožnosti.

Svečano euharistijsko slavlje u nedjelju 13. rujna u 11 sati predvodit će kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački.

U 15 sati predviđen je zajednički oproštaj te povratak hodočasnika kućama.


FOTO: Vedran Vuksan
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr