Kardinal Bozanić uputio pismo sućuti mons. Gądeckom

22.7.2020.

 
Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je pismo sućuti mons. Stanisławu Gądeckom, nadbiskupu metropolitu Poznana, povodom smrti kardinala Zenona Grocholewskog, umirovljenog pročelnika Kongregacije za Katolički odgoj.
 
»Preuzvišeni Gospodine,
primivši vijest o smrti kardinala Zenona Grocholewskog, umirovljenog pročelnika Kongregacije za Katolički odgoj, izražavam kršćansku sućut Vama, Crkvi u Poznanu te svima ožalošćenima.

Zagrebačka nadbiskupija se sa zahvalnošću sjeća pohoda kardinala Grocholewskog Zagrebu, prigodom
slavlja svetkovine Zaštitnice našega Grada, što ga je uzoriti Kardinal i predvodio. Katolička Crkva u Hrvatskoj odaje priznanje preminulom Kardinalu na potpori koju je iskazao tijekom nastajanja i utemeljenja Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Uzoriti kardinal Grocholewski osobno je poticao, pratio i pomogao ostvarenje tog važnog projekta u hrvatskom društvu.

Suosjećajući sa svima koji su poznavali i cijenili tog istaknutog Kardinala, revnog i velikodušnog navjestitelja Evanđelja,
predanog i učenog službenika Crkve, žarko molim za pokoj njegove plemenite duše te milost da ga Gospodin primi u radost vječnoga mira.
 
Preuzvišeni Gospodine, u molitvenoj povezanosti u Kristu, našoj Nadi, Životu i Uskrsnuću našem, ostajem odan u
Gospodinu«.
 
 
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr