Tjedan pokore i pomirenja u župi svetoga Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci

16.5.2020.Nakon prekida obustave misa s narodom, a potaknuti pozivom pape Franje na pokoru i molitvu za zaustavljanje pandemije uzrokovane koronavirusom, u župi sv. Josipa od 11. do 16. svibnja bio organiziran je tjedan pokore i pomirenja. U prvome redu, tijekom ovoga tjedna, bio je omogućen pristup vjernicima sakramentu Pomirenja.

U prijepodnevnim i večernjim terminima, vjernici su mogli pristupiti sakramentu svete Ispovijedi ili duhovnom razgovoru sa svećenikom. U utorak, 12. svibnja, na blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića, u crkvi je, tijekom dana, bio izložen na javno štovanje vjernicima relikvijar s moćima sv. Leopolda. U srijedu, 13. svibnja, na spomendan Gospe Fatimske, u večernjim satima, bila je marijanska pobožnost, s razmatranjima sestre Lucije iz Fatime, o značaju fatimskih ukazanja i poruke.Nakon pobožnosti molila se molitva Mariji, koju se sastavio papa Franjo za ovo vrijeme opsanosti od širenja koronavirusa. U četvrtak, 14. svibnja, na poticaj pape Franje u župi je bila molitva za prestanak pandemije, a vjernicima je predložen post i osobna molitva uz djela ljubavi.

Tjedan pokore i pomirenja, završio je karitasovom akcijom podjele mjesečnih paketa siromašnim župljanima korisnicima Župnog caritasa. Podijeljeno je oko osamdeset paketa, a većinu paketa volonteri caritasa odnijeli su u domove starijih korisnika, kako ne bi bili izloženi mogućoj zarazi.


Damir Ocvirk
 

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr