Održan online susret vjeroučitelja mentora

14.5.2020.Predstojnica Ureda za vjeronauk, prof. dr. sc. Blaženka s. Valentina Mandarić sazvala je online susret vjeroučitelja mentora. Susret je održan 14. svibnja 2020. s početkom u 14.15 sati u virtualnoj sobi aplikacije jitsi.org. Unatoč manjim tehničkim teškoćama susretu se uspješno odazvalo devetero mentora koji su rado podijelili svoja iskustva s pripravnicima u izmijenjenim okolnostima odgoja i obrazovanja.

Susretu su nazočile i mr. sc. Gordana Barudžija, viša savjetnica za vjeronauk u Agenciji za odgoj i obrazovanje, te Ivanka Petrović, savjetnica u Uredu za vjeronauk i tajnica Ureda Sanja Plevko.

Sastanak se odnosio na mentore koji u školskoj godini 2019./2020. vode pripravnike za stručni ispit. Nakon kratkog uvoda prof. Mandarić mentori su dali rezime svoga dosadašnjeg rada. Većina navodi vrlo dobru suradnju s pripravnicima koji su aktivni u radu i u online nastavi.

Viša savjetnica osvrnula se na mogućnosti međusobnog sudjelovanja na online nastavi mentora i pripravnika, kao i na mogućnost da mentori uče od možda digitalno vještijih pripravnika. S obzirom na stručne ispite situacija još nije definirana, a mentori su upućeni da se da svojim pitanjima obrate višim savjetnicima mr. sc. Gordani Barudžija i gosp. Daliboru Adžiću.

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr