Održan peti susret Temeljne formacije animatora Zagrebačke nadbiskupije

11.5.2020.

Proteklog vikenda, 8. i 9. svibnja 2020., održana je online Temeljna formacija animatora.Budući da je zbog situacije izazvane epidemijom virusa COVID-19  i potresom koji je pogodio Zagreb onemogućeno održavanje formacije u prostorima Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu, peti vikend susret održan je online. Tema susreta bila je Duhovna dimenzija animatora. Tijekom vikenda animatori su promišljali o svom identitetu kršćanina i animatora, svjedočenju vjere u svakodnevnom životu te odnosu s Kristom, koji je ideal kršćanskog života.
Sudionici su se videopozivom uključili u dva predavanja.Predavanje o dijelovima svete mise i njenom značaju za duhovni život održao je povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, vlč. Ivan Valentić, a predavanje o duhovnosti animatora animatori instruktori zajedničkim svjedočanstvom. Osim predavanja, dio programa bile su i online radionice kroz koje su animatori promišljali o svom kršćanskom identitetu.

Ovim susretom završena je Temeljna formacija te je četrdeset animatora ostvarilo pravo sudjelovanja na Općoj specijalizaciji animatora, koja je sljedeći korak u animatorskoj formaciji.
Brigita Gojak

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr