Korizma – novi broj časopisa Lađa

1.4.2020.


Uvod je ovome broju svojim člankom dala glavna urednica časopisa Lađa, prof. dr. sc. Ružica Razum, koja pojašnjava organizacijske promjene koje su se dogodile na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, koji je prošle godine proslavio jubilarnu 350. godišnjicu svoga postojanja.

Čini nam se ponekad da je o mnogim temama sve već rečeno i napisano, pa tako i o korizmi, ali u ovome broju nalazimo i neka nova gledišta (iako su ove korizmene teme pripremane prije ovih posebnih i neočekivanih korizmenih uvjeta koji su nas u posljednje vrijeme snašli) – od korizmenoga rada na sebi do konkretnih prijedloga za rad s djecom i za rad u nastavi.

Cjelovite pripreme za rad u nastavi podijelili su vjeroučitelji T. Šegina, M. Novak, J. Mihalić, I. Salopek, M. Balog, a svoje iskustvo s humanitarnim projektima prikazale su V. Katolik Krajačić (samoposluga za učenike u potrebi) i N. Jelica (pomoć za misije u Ugandi). Korizmenu izvannastavnu aktivnost za učenike opisala je J. Škraba-Stanešić, a I. Sučija dala je upute za kreativno-istraživački zadatak na temu Sakramenti.

Kulturno obogaćenje donosi nam Čitaonica za velike i male, u kojoj nam je kao uzor predstavljen lik i djelo svetice Edith Stein, dok je niz svetaca Z. Jelaska predstavila niz svetaca iz slikovne pjesmarice nedavno preminuloga Josipa Prudeusa. Za predškolce je Snježana Catela sastavila malu eko-priču pod naslovom Proljetna radost, a (uz redovite rubrike i suradnike) u rubrici Aktualno o korizmi i radu u školi promišljaju I. Bulaja, S. Gilja i A. Stanešić.

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr