Proslava sv. Josipa u nacionalnom svetištu u Karlovcu bez naroda

19.3.2020.

Dragi štovatelji svetog Josipa!
 
Iz ljubavi prema bližnjemu, a prema uputama mjerodavnih civilnih i crkvenih vlasti, zbog koronavirusa mise s narodom u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu se do daljnjega odgađaju. Dana 18. ožujka 2020. na 9. srijedu Velike pobožnosti i na svetkovinu svetog Josipa 19. ožujka 2020., pobožnost svetom Josipu i misna slavlja iz Nacionalnog svetišta možete pratiti putem Laudato televizije počevši u 17.45 sati. Tako će biti i svake sljedeće srijede.

Svećenici će redovito svaki dan slaviti svetu misu bez naroda u redovito vrijeme na ranije preuzete nakane, a osobito za vlastite župljane i štovatelje svetog Josipa. Brojni upiti: „Može li se doći na misno slavlje?” upravo svjedoče o velikoj duhovnoj potrebni i okrjepi koju misa daje. To je lijepa i utješna spoznaja.

U ovim izvanrednim okolnostima zasigurno Bog svoje ne ostavlja, već nam se očituje kroz naše bližnje. Stoga iskoristimo ovo izvanredno vrijeme kao darovano vrijeme za produbljivanje obiteljskih veza te u zajedničkoj obiteljskoj molitvi u svome domu. Svetom Josipu čuvaru Svete obitelji povjerimo sve članove svojih obitelji. Nadalje, to je vrijeme u kojem svatko od nas može Boga približiti svojim bližnjima. Pozivamo vas da primijetimo bližnje u potrebi pored sebe te im budemo na pomoć!
Molimo svetog Josipa, nebeskog nam zaštitnika, za zdravlje svih oboljelih od koronavirusa, za snagu zdravstvenim djelatnicima i svima odgovornima u borbi s ovom pandemijom, da našu Domovinu i cijeli svijet dobri Bog poštedi trpljenja i smrti, a ispuni nadom u pobjedu života.
mons. Antun Sente, ml.,
rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr