Obnova bračnih zavjeta u Župi Dobroga pastira u Brestju

16.2.2020.

U nedjelju, 16. veljače 2020. na svečanom misnom slavlju u 11 sati u župnoj crkvi Dobrog pastira u Brestju svoje bračne zavjete obnovilo je 10 bračnih parova koji u ovoj kalendarskoj godini slave 10,15,25,50 i više godina svojeg zajedničkog života.


 
Euharistijsko slavlje i obnovu bračnih zavjeta predvodio je župnik vlč. Zlatko Pavetić, koji je na početku svete mise uputio riječ pozdrava okupljenim parovima te župljane potaknuo na molitvu za njih jer su upravo oni svjedoci radosnog života u zajedništvu na koji smo i mi pozvani živjeti u svojim obiteljima. Također, istaknuo je kako je lijepo vidjeti okupljene obitelji na župnim i pastoralnim događanjima uzevši u obzir situaciju u današnjem društvu koja se tiče sve većeg broja rastavljenih brakova. 


 
Svoje bračne zavjete obnovili su:
Josip i Štefica Rešetar (55)
Dragutin i Ankica Jakovac (50)   
Božo i Mara Kukić (50)
Jozo i Kata Kelava (30)
Tadija i Mirjana Džaja (30)
Krešimir i Ivana Ercegovac (25)
Martin i Ana Kolonić (25)
Jozo i Valerija Cigelj (25)
Tihomila i Miroslav Marinović (20)
Ivan i Ankica Meter (15)

Nakon homilije u kojoj je vlč. Pavetić protumačio nedjeljna čitanja i evanđelje uslijedio je i sam čin obnove zavjeta. Bračni parovi pred okupljenom zajednicom prigodnim riječima zahvale Gospodinu za dar supružnika obnovili su svoje zavjete držeći u ruci svijeću na kojoj je ispisan broj godina njihovog zajedničkog života. 
 
Na kraju misnog slavlja župnik je uputio riječ zahvale bračnim parovima za spremnosti da pred Bogom i župnom zajednicom obnove ono što jedni drugom obećali na dan sklapanja sakramenta ženidbe. Po završetku misnog slavlja uslijedilo je zajedničko fotografiranje, a potom i domjenak u župnom pastoralnom centru uz druženje te međusobno čestitanje. Kao uspomenu na ovaj radostan čin, bračni parovi dobili su svijeću s prigodnim brojem godina njihovog braka te sliku sv. Obitelji kojoj na poseban način preporučamo sve naše obitelji. 
 
Kristijan Kolonić, bogoslov

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr