Prva "Nedjelja Božje riječi" svečano proslavljena u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu

27.1.2020.Prva Nedjelja Božje riječi svečano je proslavljena u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu 26. siječnja 2020. godine. Naime, Apostolskim pismom Aperuit illis, papa Franjo je u rujnu prošle godine uspostavio Nedjelju Božje riječi, odredivši da Treća nedjelja kroz godinu bude posvećena njezinome slavljenju, razmišljanju i širenju kako bi se otkrilo pashalno i spasenjsko značenje Božje riječi koja na uvijek novi način potiče izaći iz individualizma te se iznova roditi za ljubav.

Vođen Papinim apostolskim pismom mons. Sente je na misnom slavlju u nedjelju, na kojem u većini sudjeluju mlade obitelji (roditelji sa svojom djecom), u svečanoj procesiji unio ukoričeni evanđelistar - Božju riječ, te ju postavio na posebni stalak ispred oltara vidljiv svim prisutnim vjernicima, te osvijetljen procesionim svijećama.

Nastojeći u prigodnoj homiliji protumačiti važnost Nedjelje Božje riječi, mons. Sente je okupljene pozvao da se više druže s Božjom riječju ne samo za vrijeme misnih slavlja već i u svojem svakodnevnom životu. Kako je to vidljivo iz današnjeg odlomka Matejeva evanđelja Isus traži svoje suradnike koje imenuje apostolima da mu pomognu naviještati Kraljevstvo Božje. Tako Isus i danas traži suradnike koji će prihvaćati Kraljevstvo Božje i pokazivati ga svojim bližnjima.Pri kraju homilije mons. Sente je pozvao Anu Huljinu učenicu trećeg razreda osnovne škole da iz Biblije namijenjene djeci pročita opis nedjeljnog evanđelja te njoj i cijeloj njenoj obitelji predao veliku i malu bibliju, s uputom da te knjige često otvaraju i iz njih čitaju u svom obiteljskom domu. (A.S.)


Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr