Održan drugi susret Temeljne formacije animatora

10.12.2019.

Proteklog vikenda, od 6. do 8. prosinca, održan je drugi susret Temeljne formacije animatora u Zagrebačkoj nadbiskupiji u prostorima Međubiskupijskoga sjemeništa na Šalati. Susret je vodilo jedanaest animatora instruktora.Tema Susreta bio je Identitet animatora kako bi mladi upoznali sami sebe. Susret je započeo igrom Lanac prijateljstva tijekom koje su se mladi povezali i gradili svoje prijateljstvo. Tijekom radionica u malim grupama, mladi su promišljali o sebi, o svojoj povijesti, svojim obiteljima te o vrednotama i talentima koje posjeduju. Nakon promišljanja o sebi, mladi su se opustili i zabavili na veseloj večeri kroz razne igre i ples.

U nedjelju u prigodi proslave Dana sjemeništa i svetkovine Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u zajedništvu sa sjemenišnom zajednicom mladi su prisustvovali na svečanom euharistijskom slavlju koje je predvodio mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački.

Sljedeći vikend-susret održat će se od 17. do 18. siječnja na temu "Mjesto i pripadnost animatora u zajednici". Održani vikend-susret, kao i oni koji slijede, dio su priprema mladih za Susret hrvatske katoličke mladeži u Zagreb iduće godine 9. i 10. svibnja.

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr