Kardinal Bozanić primio don Tadeusza Rozmusa, savjetnika salezijanskoga vrhovnog poglavara za Središnju i Sjevernu Europu

28.11.2019.Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u četvrtak 28. studenoga 2019. godine u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu don Tadeusza Rozmusa, savjetnika salezijanskoga vrhovnog poglavara za Središnju i Sjevernu Europu. Uz don Rozmusa susretu je prisustvovao don Tihomir Šutalo, provincijal Hrvatske salezijanske provincije, a uz kardinala Bozanića susretu je prisustvovao preč. Marko Kovač, biskupski vikar za pastoral.U srdačnom razgovoru don Rozmus je Kardinala upoznao s radom Salezijanske zajednice diljem svijeta ističući doprinos hrvatskih salezijanaca novoj evangelizaciji.

Kardinal je zahvalivši na doprinosu koji salezijanska obitelj ugrađuje u život Zagrebačke nadbiskupije, a osobito kroz svoj rad s mladima, rekao kako se upravo kod mladih sve više primjećuje buđenje i novi zamah života Crkve.

„To nas izuzetno raduje“, rekao je Kardinal upoznavši don Rozmusa sa Susretom hrvatske katoličke mladeži koji će se iduće godine 9. i 10. svibnja održati u Zagrebu.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr