Caritas i mreža socijalnih samoposluga iskazuju solidarnost i podršku Vukovaru - gradu heroju

18.11.2019.Članice Hrvatske mreže socijalnih samoposluga (HMSS), i druge socijalne samoposluge iz Hrvatske, predat će namirnice i higijenske potrepštine Humanitarnoj udruzi Duga iz Vukovara koja vodi Socijalnu samoposlugu u Vukovaru u srijedu, 20. studenoga 2019. u 12 sati na adresi Socijalne samoposluge: Sajmište 26, Vukovar. Na ovaj način mreža želi prenijeti poruke ohrabrenja, zajedništva i sitnih, ali brojnih zrna solidarnosti kako kolegama u socijalnoj samoposluzi tako i siromašnim sugrađanima Grada heroja.
 
Caritas Zagrebačke nadbiskupije kao član i suosnivač HMSS također sudjeluje u ovoj inicijativi te će osim socijalnoj samoposluzi u Vukovaru pomoć u namirnicama i higijenskim proizvodima predati i korisnicima župnog caritasa župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru. Njima će zagrebački caritas darovati 1.000 kilograma brašna, 1.000 kilograma šećera, 1.000 kilograma tijesta, 1.000 litara ulja, 1.000 komada mesnih narezaka, 500 komada džema i paletu higijenskih proizvoda.
 
Hrvatska mreža socijalnih samoposluga osnovana je prije tri godine a danas broji 18 članica širom Hrvatske. Neki od ciljeva Mreže su povezivanje i suradnja članica na unapređenju pružanja materijalne pomoći siromašnim osobama.
 
Izvršni odbor Mreže na sastanku održanom u Sisku 17. listopada 2019. godine predložio je svim članicama, kao i drugim socijalnim samoposlugama u Hrvatskoj, da svojim donacijama u namirnicama i higijenskim potrepštinama, pomognu korisnicima socijalne samoposluge u Gradu heroju te da se na taj način obilježi Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.
 
Iako većina socijalnih samoposluga i same jedva opstaju i bore se sa prikupljanjem namirnica za svoje korisnike, svi su s oduševljenjm prihvatili ovaj prijedlog kako bi potrebitima u Vukovaru pružili konkretnu solidarnost i podršku. (CZN)

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr