Biskup Šaško krstio Mihaela - peto dijete obitelji Tanje i Alena Culjak

6.10.2019.



Dana 6. listopada 2019. pomoćni zagrebački biskup mons. dr. Ivan Šaško je predvodio misno slavlje u župi sv. Jeronima, Maksimir, te krstio peto dijete obitelji Tanje i Alena Culjak. Slavlje su koncelebrirali župnik vlč. Tomislav Petranović, biskupski vikar za pastoral, preč. mr. Marko Kovač i umirovljeni vlč. Martin Palić.

Tanja i Alen Čuljak, roditelji Lucije, Brigite, Ante, Ane i malog Mihaela produbljuju svoju vjeru kao članovi prve Neokatekumenske zajednice župe sv. Jeronima. Neokatekumenski put – življen u krilu župe, u malim zajednicama sastavljenim od osoba različite dobi i socijalnih uvjeta, ima za krajnji cilj postupno nositi vjernike do intimnosti s Isusom Kristom i učiniti ih aktivnim subjektima u Crkvi i vjerodostojnim svjedocima Spasiteljeve Radosne vijesti.



Mons. Šaško, potaknut nedjeljnim evanđeljem, u svojoj homiliji je istaknuo kako ovo slavlje, materijalno gledajući, ne donosi nikakvu korist, a u isto vrijeme je najkorisnije jer nam donosi ono najvažnije, odnos s Bogom. Uostalom, pozvao nas je na slušanje Riječi Božje iz pozicije sluge,  a ne gospodara. Gledamo sve kroz prizmu gospodara, kojem sve pripada, koji želi biti služen. Sluga sluša i služi drugom.

Jelena i Stipe Bekavac

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr