Četvrta donacija Ahmadijske zajednice zagrebačkom Caritasu

16.8.2019.Međunarodna humanitarna organizacija Humanity First Hrvatska, koja djeluje pod pokroviteljstvom Ahmadijske zajednice u Hrvatskoj, korisnicima Caritasa Zagrebačke nadbiskupije darovala je 16. kolovoza 2019. godine 120 kilograma svježeg junećeg mesa.

Donirano meso tajniku Caritasa Zvonku Ercegu predali su čelnik Ahmadijske zajednice u Hrvatskoj gospodin Munawwar Khan i menadžer humanitarne organizacije Humanity First Hrvatska gospodin Sead Mulabegović. Meso je namijenjeno korisnicima Caritasovih kuća za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djecu i mlade s teškoćama u razvoju te žrtve obiteljskog nasilja.

Donacija je upriličena u okviru proslave Kurban-bajrama koji se temelji na žrtvi, kurbanu, kada vjernici kurbansko meso dijele rodbini, prijateljima, susjedima i potrebitima. Nekoliko dana prije ove donacije Ahmadijska zajednica u Zagrebu podijelila je oko 70 kurbana.

Tajnik Caritasa je u ime korisnika zahvalio donatorima podsjetivši kako je ovo već četvrta donacija kojom Ahmadijska zajednica u Hrvatskoj preko Caritasa pomaže potrebite. Tako su proteklih godina osigurali sredstva za obnovu grijanja i opskrbu sanitarne tople vode u Caritasovoj Kući za žrtve obiteljskog nasilja, korisnicima darovali 600 kilograma svježeg junećeg mesa te nabavili kombi za prijevoz djece i mladih s poteškoćama u Brezovici.

Inicijativa Humanity First djeluje u Hrvatskoj od 2014. godine pod geslom „Ljubav za sve, mržnja za nikoga“ a krajem lipnja ove godine otvoren je novi centar Ahmadijskog muslimanskog džamata u Hrvatskoj na adresi Brezovička ulica 122A gdje se nalazi i sjedište Humanity First Hrvatska.

Zvonko Erceg, tajnik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr