Čestitka kardinala Bozanića imenovanom varaždinskom biskupu mons. Boži Radošu

2.8.2019.


Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je u četvrtak 1. kolovoza 2019. godine čestitku imenovanom biskupu varaždinskom mons. Boži Radošu. Čestitku kardinala Bozanića prenosimo u cijelosti:


"Dragi biskupe Bože!

Obradovala me vijest da Te je papa Franjo danas imenovao za biskupa Varaždinske biskupije. Nakon što sam Ti telefonski osobno čestitao i zaželio obilje Božjeg blagoslova u daljnjem životu i biskupskom služenju, ovime Ti i pisanim putem upućujem svoje čestitke praćene molitvom i bratskom blizinom.

Tvoja svećenička raspoloživost i gorljivost očitovala se u mnogim službama koje si vršio u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, a najviše u službi duhovnika u Bogoslovnom sjemeništu u Đakovu. Zauzetost i briga za svećenike nastavlja se i u Rimu, u Tvojoj dosadašnjoj službi rektora Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima, koju odgovorno vršiš na dobrobit Crkve u Hrvata.

Dragi imenovani biskupe Bože, Crkva Te sada po Svetom Ocu, poziva i šalje da u Domovini preuzmeš službu biskupa, Kristovog pastira koji će svoj život posvetiti svećenicima, Bogu posvećenim osobama, katoličkim obiteljima i svemu povjerenom Ti Božjem narodu Crkve varaždinske, za duhovni rast u vjeri, nadi i ljubavi.

Kao metropolit radosna Ti srca izražavam dobrodošlicu u zajedništvo biskupa Zagrebačke crkvene pokrajine, a istodobno veselim se i kolegijalnoj suradnji u zboru biskupa Hrvatske biskupske konferencije.

Na Tebe i povjerenu Ti službu zazivam nebeski zagovor Presvete Bogorodice Marije, Majke Crkve, sv. Marka Križevčanina, zaštitnika te suzaštitnika Varaždinske biskupije blaženog Alojzija Stepinca, svjedoka istine i čiste savjesti.

Srdačno Te u Gospodinu pozdravljam."

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr