Djeca iz Caritasovih - Kuće sv. Franje iz Vugrovca, Kuće Emaus iz Dupca i Kuće Trešnjevka na ljetovanju

31.7.2019.Tijekom osmodnevnog boravka u Hostelu Cvrčak u Dugoj Uvali, korisnici iz tri Caritasove kuće - Kuće sv. Franje iz Vugrovca, Kuće Emaus iz Dupca i Kuće Trešnjevka - na najbolji su mogući način iskoristili prekrasno vrijeme za ljetovanje.

Trideset petero djece u dobi od 6 do 18 godina, koja su u institucionlnoj skrbi Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, u pratnji sedmero odgojitelja dane je provodilo uživajući u moru, kupajući se, učeći plivati, rekreirajući se sportom i raznim radionicama koje su organizirali animatori u Hostelu Cvrčak . Bilo je tu i prilike za šetnju uz samu uvalu, promatranje mora i daleke pučine, nezaboravnih valova i dobre zabave.

Dok s veseljem pohranjuju ovogodišnje uspomene s ljetovanja, provedenog od 23. do 30. srpnja, djeca iz zagrebačkog Caritasa istodobno se vesele idućem, radosno ga iščekujući.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije u ime svojih korisnika zahvaljuje Gradu Zagrebu i Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetomna na suradnji i pomoći u ostvarenju ovog ljetovanja.

Autor teksta: Ivan Šturlić
Autorica fotografije: Antonija Šimić

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr