Biskup Šaško primio ministra vanjske trgovine i vanjskih poslova Mađarske

25.7.2019.Zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško primio je u četvrtak 25. srpnja 2019. godine na Nadbiskupskome duhovnom stolu Nj. E. gosp. Pétera Szijjártóa, ministra vanjske trgovine i vanjskih poslova Mađarske.
 
Uz Ministra, susretu su prisustvovali gosp. Ferenc Kumin, zamjenik državnog tajnika nadležnog za razvoj europskih i američkih odnosa, Nj.E. gosp. József Zoltán Magyar, veleposlanik Mađarske u Republici Hrvatskoj te preč. mr. Marko Kovač, biskupski vikar za pastoral.


 
U srdačnom razgovoru razmotreni su dosadašnji odnosi Zagrebačke nadbiskupije i mađarske zajednice, s naglaskom na duhovno kulturalne programe koji se u suradnji s Veleposlanstvom Mađarske u Republici Hrvatskoj uspješno provode.   


 
Osvrnuli su se na život Katoličke Crkve u Hrvatskoj i Mađarskoj, dodirnuvši i neke od društvenih izazova za kršćanstvo u suvremenome europskom kontekstu.


 
Ministar Szijjártó biskupu Šašku predao je kao dar srebrni medaljon „Tisuću godina od osnivanja države Mađarske“, a Biskup je Ministru predao primjerak knjige na engleskom jeziku (monografije) „Minijature u misalima zagrebačkog biskupa Jurja od Topuskog“, dr. Milana Pelca.


 
Po završetku susreta, mađarska delegacija je zajedno s biskupom Šaškom posjetila zagrebačku katedralu te grob bl. Alojzija Stepinca.
 
 
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr