Započelo Animatorsko ljeto u Domu sv. Martina na Malom Lošinju

10.7.2019.U Domu sv. Martina na Malom Lošinju započelo je u ponedjeljak 8. srpnja Animatorsko ljeto u organizaciji Povjerenstva za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

U prvom terminu sudjeluje dvadeset i petero mladih iz raznih župa Nadbiskupije, predvođeni povjerenikom za pastoral mladih vlč. Ivanom Valentićem te drugim svećenicima i animatorima koji sudjeluju u tjednom programu.

U programu ovogodišnjeg Animatorskog ljeta u središtu se nalazi priprema za Susret hrvatske katoličke mladeži 9. i 10. svibnja 2020. u Zagrebu.Animatorsko ljeto projekt je u kojem sudjeluju mladi iz cijele Nadbiskupije uključeni u programe pastorala mladih svojih župa i Nadbiskupije te zainteresirani za osposobljavanje za animatora djece i mladih. Ove godine očekuje se više od dvije stotine mladih u pet skupina, u kojima će sudjelovati i župni vikari, upravitelji župa Zagrebačke nadbiskupije, animatori koji su već prošli program Animatorskog ljeta te redovnice posvećene pastoralu djece i mladih.Program Animatorsko ljeto traje tjedan dana i uključuje trostruku formaciju mladih: ljudsku, kršćansku te specijaliziranu formaciju za animatora djece i mladih. Ljudska formacija odvija se kroz posebno osmišljene igre i radionice s ciljem razvijanja općeljudskih vrijednosti i sposobnosti: osjećaja za zajedništvo, suosjećanje, komunikacijske vještine... Kršćanska ili duhovna formacija odvija se kroz svakodnevne tematske kateheze te vrijeme posvećeno osobnoj i zajedničkoj molitvi, koje svoj vrhunac pronalazi u svakodnevnoj svetoj euharistiji.Specijalizirana formacija za službu i odgovornost animatora mladih na razini župe odvija se kroz posebne radionice u kojima mladi stječu znanja i vještine kako osmisliti, razviti te provesti susrete za mlade u svojim župama.

Dom sv. Martina na Malom Lošinju u vlasništvu je Zagrebačke nadbiskupije te je posebno uređen za programe pastorala mladih s ciljem ulaganja u odgoj i kvalitetan cjelokupni rast mladića i djevojaka. Po jedan termin za programe susreta mladih koriste i Sisačka biskupija te Bjelovarsko-križevačka biskupija.

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr