Budimo misionari ljubavi!

7.7.2019.Već nekoliko godina zaredom prve nedjelje u srpnju svećenici Krapinskog dekanata predvođeni preč. Dekanom organiziraju hodočašće župa Krapinskog dekanata Majci Božjoj Jeruzalemskoj na Trškom Vrhu. Prije misnoga slavlja održana je pobožnost Križnog puta koju je predvodio čitanjem razmišljanja i molitava Darko Fiket.

Na samom početku misnoga slavlja domaći župnik i dekan Krapinskog dekanata preč. Tomislav Šestak pozdravljajući okupljene vjernike pozvao ih je na ustrajnost vjere i štovanja naše Nebeske Majke Marije. Misno slavlje predvodio je vlč. Josip Čulig uz koncelebraciju svećenika iz dekanata i trajnog đakona Slavka Milakovića. Misnom slavlju u posluživanju i ministriranju doprinijeli su: Martin Fiket, sjemeništarac iz Zaboka i Sebastijan  Čulig.

U poticajnim riječima homilije okupljenim vjernicima, vlč. Čulig je rekao kako smo u Evanđelju čuli da je Isus poslao sedamdeset dvojicu svojih učenika te tada ni oni nisu bili svjesni čina svog poslanja: "I mi smo plod te Božje ljubavi prema čovjeku te u današnjem modernom vremenu možemo drugima biti navjestitelji Božje ljubavi. Isusovi učenici su tada navijestili ljudima radost, hrabrost, pouzdanje i nadu u Božji dolazak, a to je itekako potrebno današnjem čovječanstvu, ali i svima nama. 

Zato treba moliti za nove navjestitelje Božje Riječi, za one koji će se odazvati Njegovom pozivu kroz svećeništvo, redovništvo ili bračno zajedništvo. Potrebno je moliti za mlade da u ovo moderno vrijeme prepoznaju istinske kršćanske vrijednosti koji će izgrađivati bolju budućnost u našim župnim zajednicama, obiteljima i čitavoj domovini.Budimo kršćanske obitelji koje će biti mediji jedni drugima, da drugi kroz naša ozarena lica prepoznaju kako i na koji način ljubimo jedni druge, kako jedni u drugima prepoznajemo Boga, a blažena Djevica Marija neka bdije nad nama i pokazuje nam put do Isusa. Razmislimo danas gdje možemo donijeti mir ako vlada nemir u našim obiteljima, našem mjestu i selu? Gdje možemo izazvati otvorenost ako prijeti neka zatvorenost, nasilje i strah? Gdje možemo ljudima koje susrećemo pružiti potporu i pomoć, gdje možemo posvetiti svoje vrijeme onima koji su usamljeni i očajni?

Isus traži od svojih učenika da mole. Molite dakle Gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju. A da bismo mi pravilno svjedočili svoje kršćanstvo važna je molitva, svakodnevna, kako u našim crkvama tako i u našim obiteljima. Danas smo došli upravo na takvu molitvu, a kroz molitvu koja je naš putokaz želim svima Vama da uz zagovor naše Nebeske Majke Marije i blaženog Alojzija Stepinca sretno prispijemo jednog dana u nebeske dvore našeg milosrdnog Oca na nebesima."
Nakon misnoga slavlja uslijedila je zajednička hodočasnička procesija oko oltara Majke Božje Jeruzalemske.   

Tekst: Darko Fiket, župni suradnik župe Zabok i suradnik Tiskovnog ureda Zagrebačke Nadbiskupije
Foto: Zlatko Erdelja, župni suradnik župe Krapina  i suradnik Tiskovnog ureda Zagrebačke Nadbiskupije
      

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr