Petero prvopričesnika pristupilo Stolu Gospodnjem u Vivodini

9.6.2019.I ove godine svetkovina Pedesetnice u našoj župi Svetog Lovre u Vivodini učinilo je još svečanijim naših petero prvopričesnika: Ivan Frlan, Lovro Vergot, Lovro Lešćanec, Magdalena Vrbos i Lana Stipančić, koji su u bijelim haljinicama i bjelini svojih dječjih duša primili prvi puta Tijelo Kristovo.

Uz nedjeljnu službu riječi pozvao nas je domaći župnik Andrija Markač da si posvijestimo životno iskustvo da je lakše ljubiti nekoga tko je daleko nego kada nam je blizu: "Tako smo često u zabludi kada se hvalimo da imamo dobro dijete negdje u Australiji, Kanadi ili negdje daleko, a one koji su s nama pod istim krovom niti ne primjećujemo. A Duh je na djelu tamo gdje se okuplja zajednica. I apostoli su se sastajali s Marijom u molitvi – iza zatvorenih vrata – ali Duh dolazi baš kroz zatvorena vrata.

One Isusove riječi: 'Mir vama!' uništavaju svaki strah, svaku nesigurnost. Zato je potrebno prisjetiti se pape Ivan XXIII. i njegovih riječi uoči II. Vatikanskog koncila da je potrebno otvoriti prozore da Duh može djelovati u zajednici i pobijediti strah." Neka naši prvopričesnici i dalje sudjeluju u zajednici kako bi je obogatili i kako bi ona rasla te Duh Sveti mogao djelovati u svima nama!

Sanja Benković-Marković

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr