Cvjetnica na Trnjanskoj Savici

14.4.2019.Župa bl. Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici svečano je proslavila Cvjetnicu - Nedjelju Muke Gospodnje. Župljani su se okupili oko Pastoralnoga centra pred kojim je župnik Antun Vukmanić blagoslovio grančice, a zatim se u svečanoj procesiji uz pjesmu zbora i puka krenulo naseljem do OŠ Jure Kaštelana gdje je u predvorju slavljena sveta misa i pjevana Muka po Luki.

Ove Cvjetnice u Župi ima novosti. Nadbiskupski duhovni stol izdao je Župi dopuštenje da dvojica župljana budu izvanredni služitelji euharistije jer se za time pokazala potreba, pa su oni na jutarnjoj misi uvedeni u službu i predstavljeni župljanima.Potreba da se dobivanje validne lokacijske dozvole i gradnja crkve na Savici pokrene s mrtve točke potaknula je građane da se samoorganiziraju u Udrugu Stepinčeva Savica kako bi svojim aktivnostima pripomogli rješavanju toga gorućeg problema na Savici.

Predstavnici Udruge obratili su se danas nakon mise župljanima i pozvali ih da svojim članstvom u Udruzi podrže njezin rad i cilj – gradnju crkve na Savici.

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr