Održan godišnji Sabor Angeljeka i njihovih prijatelja

12.1.2019.


Nakon uprizorenja živih jaslica, te dvanaeste Županijske izložbe jaslica, članovi Udruge Angeljeki iz Brestovca Orehovičkog održali su 11. siječnja svoj 19. Sabor na kojem je promoviran novi, 18. broj lista "Angeljek" u prepunoj dvorani Osnovne škole Stjepana Radića Brestovec Orehovički.
Angeljeki su tijekom svog postojanja pokrenuli brojne projekte kao što su: sportska seoska dječja ljetna liga, pjevački zbor, glumačka družina, razne kreativne radionice, tribine i jedinstveni projekt Betlehem Orehovički koji sve više dobiva svoje tradicijsko nacionalno značenje zbog velikog običaja prenošenja kulture s generacije na generaciju.


Nakon uvodnih riječi te scenskih prikaza u nekoliko činova djece članova udruge Angeljeki uslijedilo je uručivanje nagrade autorima najboljih jaslica i anđela u sklopu 12. županijske izložbe zagorskih jaslica i angeljeka. U kratkom predstavljanju nagrađenih jaslica, Ljiljana Cvetko je istaknula da za ovu izložbu iz godine u godinu raste interes, a posebno je pohvalila kreativnost učenika, pojedinaca i obitelji u samoj izradi i korištenju prirodnih materijala. Ove godine dodijeljene su nagrade u dvije kategorije: rad obitelji - koju je primila ob. Tovernić za „iglu jaslice“ inspirirane polarnim narodom Eskima i učenički rad djece na nastavi koja je pripala keramičkoj skupini petog i šestog razreda Osnovne škole Side Košutić iz Radoboja. Dodijeljeno je i deset utješnih nagrada i zahvalnica za sudjelovanje u toj izložbi.  


Promotorica ovogodišnjeg lista bila je prof. Ivana Kranjčec donedavno djelatnica ove škole te voditeljica školskog internetskog radija Radio Srce Zagorja koja je istaknula veliku i nesebičnu ljubav i darovitost djece, ali i jedinstvenost čitavog ovog kraja u ovom projektu. Sabor Angeljeka podupire Krapinsko-zagorska županija i Općina Bedekovčina. Uz same Angeljeke te njihovo zavidno glazbeno umijeće, glazbeni program upotpunila je glazbenica širokog kajkavskog srca i duše Irena Grden. Voditelj Udruge Angeljeki Zdenko Kobeščak na kraju je zahvalio svim sudionicima, gostima, prijateljima udruge i suradnicima te pozvao sve da se nađemo na istom mjestu i iduće godine.

Darko Fiket,
župni medijski suradnik 

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr