Misa zahvalnica sportaša Velike Gorice

10.12.2018.U ponedjeljak 10. prosinca 2018. godine sportaši Velike Gorice okupili su se u župnoj crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije kako bi svetom misom zahvalili za sva dobra protekle sportske sezone.

Misno slavlje predvodio je moderator Nadbiskupskog duhovnog stola preč. Tomislav Subotičanec, dok je u koncelebraciji bio domaći župnik vlč. Norbert Ivan Koprivec, a u asistenciji trajni đakon Marijan Spehnjak, povjerenik za pastoral sportaša Zagrebačke nadbiskupije.

Na svetoj misi zahvalnici sudjelovali su sportaši iz raznih sportova: nogometa, tenisa, rukometa, atletike, iz raznih borilačkih sportova te mnogi sportski djelatnici.

U prigodnoj propovijedi preč. Subotičanec osvrnuo se na evanđeoski ulomak u kojem Luka govori o dosjetljivosti i želji prijatelja da svog bolesnog kolegu dovedu do Isusa.

Nakon susreta s Isusom čovjek drugačije razmišlja, čini i djeluje. Svakom susretu prethodi odnos, a susret s Isusom je „točka na i“ svih naših odnosa, sportskih, obiteljskih ili nekih drugih. Iz tog susreta slijedi naša ljudska zahvalnost kako bismo postali svjesni svih darova koje nam Gospodin daje – istaknuo je preč. Subotičanec. (MS)

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr