U Sesvetskom Kraljevcu kršteno osmo dijete obitelji Adanić

11.12.2018.Na Drugu nedjelju došašća, 9. prosinca 2018., kršteno je osmo dijete u obitelji Franje i Željke Adanić u župi Isusova uskrsnuća u Sesvetskom Kraljevcu. Franjo i Željka otvoreni su Božjemu daru života od 2007. godine kada su stupili u sveti sakrament braka.

Od 2008. godine iz Božje ruke dobili su Jakova, Filipa, Jurja i Bartola, potom je Željka ostala trudna s trojkama. Trojica sinova, Dominik, Benjamin i Bernard, prijevremeno su rođeni i nakon što je uslijedila višemjesečna borba za njihov život - obitelj Adanić napustio je Bernard. Franjo i Željka nisu se predali tuzi i beznađu, već su nastavili svoj život u istinskome predanju Gospodinu i Djevici Mariji. Šestorici živih sinova, na blagdan sv. Franje Asiškoga pridružila se kći Franka.Krstio ju je župnik, vlč. Ivica Cik, koncelebrirao je i održao propovijed obiteljski prijatelj fra Vatroslav Frkin, a pratili su ih župljani, uz kumove Katarinu i Mihovila Stjepanovića.

U propovijedi fra Frkin istaknuo je važnost nesebičnosti u odnosu muža i žene te kako je važno da otvorenost životu podržavaju i ostali članovi obitelji.Za bračni sklad potrebno je da kršćanska obitelj moli, redovito se pričešćuje i ispovijeda te da supruzi vode duge i nježne razgovore koji su jamstvo sretnoga braka - rekao je fra Frkin.

Katarina Stjepanović
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr