„Kap dobrote“ Stepinčeve oaze mira

10.12.2018.Udruga Stepinčeva oaza mira proslavila je 10 godina djelovanja na Svečanoj akademiji održanoj u Pučkom otvorenom učilištu u Zaprešiću uz članove i predsjedništvo udruge, te veliki broj osoba iz društvenog, javnog, kulturnog, gospodarskog i političkog života grada Zaprešića.

Ova proslava simbolično se pridružila proslavama koje su obilježene u Hrvatskoj u ovoj 2018.: 120. godišnjici od rođenja blaženog Alojzija Stepinca te 20. godišnjici od njegovog proglašenja blaženim u hrvatskom marijanskom svetištu Mariji Bistrici.

Iza Udruge je 10 godina, dva biblijska bisera Žive jaslice i Muka Kristova, brojne tribine, hodočašća, izleti, duhovne obnove, radijska i televizijska gostovanja, velik broj članova, obitelji i pojedinaca koji su ostvarili odnos suradnje i povjerenja sa svima koji su ih tijekom svih ovih godina bezrezervno podržavali: Župa sv. Petra apostola Zaprešić, Grad Zaprešić, Turistička zajednica grada Zaprešića, te gradske institucije, udruge i društva, te mediji.Svi podupiratelji prepoznali su kršćanske vrednote, volonterstvo i dobrovoljni rad za koji se udruga zalaže, a svima je uručena prigodna zahvalnica jer su utkali kap dobrote u rad udruge.

Uz zahvalnicu, na Svečanoj akademiji predstavljena je i prisutnima podijeljena prigodna publikacija „Kap dobrote“ u kojoj je kroz tri poglavlja sažeto prikazan put djelovanja Udruge Stepinčeva oaza mira.  

„Publikacija Kap dobrote Stepinčeve oaze mira zorno prikazuje koliko je rad njenih članova okrenut čovjeku u potrebi i koliko su članovi Udruge uspjeli unijeti kršćanskih vrednota u društvu kao civilna udruga“, zapisao je u publikaciji uz čestitku preč Ivan Frkonja, upravitelj Župe sv. Petra apostola Zaprešić te molitveni podupiratelj udruge.

Svečanu akademiju uveličali su svojim nastupom vokal Marta Lacić i klavirist Jurica Nikolić, Mješoviti pjevački zbor „Sv. Cecilija“ Župe sv. Petra apostola Zaprešić, Tamburaški zbor „Gaj“, te Pjevačka skupina „Ivančice“ Kulturno-umjetničkog društva Kupljenovo.

Voditelji Akademije bili su Marija Nikolić i Matej Lacić, dok su se okupljenima obratili gradonačelnik Željko Turk, predsjednica Turističke zajednice grada Zaprešića Branka Barilović, upravitelj Župe sv. Petra apostola preč. Ivan Frkonja te predsjednik Stepinčeve oaze mira Ilija Nikolić.„Dragi prijatelji i gosti, želja mi je da naša Udruga raste, ne samo po broju članova i ne samo po mnogim projektima nego po onim duhovnim vrijednostima od kojih se trajno učimo od našeg Blaženika gdje po njegovom primjeru želimo promicati kršćanske vrijednosti ljubav, dobrotu i mir prema svakom čovjeku“, zaključio je predsjednik Udruge i autor publikacije Ilija Nikolić.

Prateći geslo zaštitnika udruge Stepinca, pred Udrugom je svijetla budućnost u kojoj će i dalje svoje talente i vrijeme pokloniti drugima te nastaviti biti poticaj za širenje dobra u suvremenom društvu u kojem živimo.

Dok se povremeno otuđujemo jedni od drugih, udruga nas podsjeća da svakog dana u svojoj obitelj, župnoj i lokalnoj zajednici, ali i šire, neumorno trebamo biti bliži jedni drugima, jer brineći za opće dobro (p)ostajemo kap dobrote.

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr