Započela Temeljna formacija animatora u Zagrebačkoj nadbiskupiji

12.11.2018.Prvim vikend susretom, koji se od 9. do 11. studenog održao u prostorima Međubiskupijskog sjemeništa na Šalati, započeo je novi ciklus Temeljne formacije animatora u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Na prvom vikend susretu sudjelovalo je 59 animatora iz raznih župa Nadbiskupije. Susret je vodilo 11 animatora instruktora uz podršku vlč. Ivana Valentića, povjerenika za pastoral mladih.

Tema prvog vikend susreta bila je Animacija: Tko? Što? Zašto? te je cilj bio upoznati mlade s pojmom i svrhom animatorstva na razini župe, nadbiskupije i šire. Kroz interaktivnu radionicu o animiranju mladi su prepoznavali kvalitete koje animator posjeduje i koja je njegova uloga u zajednici.Cilj susreta bilo je i međusobno upoznavanje i povezivanje zbog čega su instruktori pripremili i Lov na blago po malim skupinama u kojem su mladi timskim radom rješavali zagonetke i zadatke kako bi pronašli skriveno blago.

Mladi su međusobno podijelili svoja iskustva dosadašnjeg animatorskog rada u župama, ali i motivaciju da se uključe u formacija. Svima je zajednička želja privući što više djece i mladih Kristu te kroz služenje zajednici kao animatori naviještati Krista.

Idući vikend susret održat će se od 7. do 9. prosinca, a tema je Identitet animatora.

Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr