Biskup Šaško krstio peto dijete obitelji Drmić

5.11.2018.U nedjelju 4. studenog na svečanoj svetoj misi u 11 sati u župnoj crkvi Dobrog Pastira u Brestju, mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački krstio je peto dijete obitelji Drmić, malenog Jakova.

U koncelebraciji bili su fra Ante Crnčević, OFM te župnik vlč. Zlatko Pavetić.

U uvodnom pozdravu, župnik je zahvalio biskupu Ivanu na dolasku i njegovoj pastirskoj brizi oko povjerenih mu vjernika. Naglasio je važnost podrške obiteljima koje su uvijek otvorene novom životu koji im Gospodin povjerava.U svojoj homiliji mons. Šaško okupljenim vjernicima protumačio je nedjeljno evanđelje koje se temelji na pitanju jednog od pismoznanaca o najvažnijoj zapovijedi i kraljevstvu Božjem. Između ostalog, obitelji Drmić i okupljenim vjernicima obratio se riječima: Draga braćo i sestre, na požrtvovnost i ljubav nas potiče i ime Jakov, ime kojim želite da bude kršteno ovo dijete. To ime se najčešće prevodilo kao 'Božji nasljedovatelj'. Ovim slavljem slavimo ono što prihvaćamo i nastojimo živjeti - kazao je biskup Šaško.

Istaknuo je kako je krštenje ovog djeteta razlog radovanja i razlog naše nade. Također, dotaknuo se i aktualnih tema vezanih za pitanje obitelji, mladih te iseljavanja iz Domovine.Po završetku homilije, uslijedio je i sam čin krštenja, dok je prethodno sav okupljeni puk obnovio svoja krsna obećanja. Biskup je naglasio kako je ovaj čin krštenja vrlo jednostavan, a u sebi krije duboko značenje.

Na koncu euharistijskog slavlja, biskup je čestitao obitelji na novom članu kojeg su darovali Crkvi i potaknuo ih da i dalje budu otvoreni poticajima Duha.Nakon završnog blagoslova, biskup se susreo sa obitelji Drmić, a potom je nastavio svoj pohod kroz razgovor s okupljenim vjernicima.

Kristijan Kolonić
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr