Proslava župne svetkovine svetog Ivana Pavla II. u Jelkovcu

22.10.2018.I sedmu godinu od proglašenja župe Jelkovec, u ponedjeljak 22. listopada proslavljena je svetkovina nebeskog zaštitnika župe, sv. Ivana Pavla II., pape.

Svečano misno slavlje uz upravitelja župe vlč. Josipa Horvata, župnog vikara Željka Nestića i svećenika Resničkog dekanata predslavio je vlč. Krunoslav Kolar, župni vikar u Sesvetskim selima.U svojoj propovijedi vlč. Kolar govorio je o životu i poslanju pape Ivana Pavla II. Za njega se može reći da je bio „glasonoša radosti koji oglašava mir“ iz prvog čitanja (Iz 52,7-10) s obzirom na brojna hodočašća diljem svijeta i brojna nastojanja za postizanje mira prilikom raznih međunarodnih i unutarnjih vojnih sukoba - istaknuo je vlč. Kolar.

Ivan Pavao II. je također iz dana u dan navješćivao spasenje Gospodinovo kako je opjevano u psalmu, te je svojim životom posvjedočio nerastavljivost od ljubavi Božje (Rim 8,31b-35.37-39), rekao je vlč. Kolar, te istaknuo svoju snažnu osobnu povezanost sa ovim svecem.

Misno slavlje animirao je župni mješoviti zbor kojeg vodi Neda Sakač, a sveta misa završena je ophodom oko kipa sv. Ivana Pavla II.Župnoj svetkovni prethodila je trodnevnica tijekom koje je su se župljani duhovno pripremali, a mise je predslavio i propovijedao Alojz Čubelić OP. Trećeg dana trodnevnice župni zbor mladih uz goste je održao koncert  za župu.

Kristina Hrečuk
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr