Listopadske pobožnosti na Vivodini

14.10.2018.Mjesec listopad u župi sv. Lovre u Vivodini posebno je posvećen pobožnosti prema Majci Božjoj kroz Listopadske pobožnosti. Ove nedjelje, okupili smo se u Loviću Gornjem, u kapeli posvećenoj svetom Franji Ksaverskom.

Na pitanje zašto dolazite na krunicu jedan je vjernik iskazao svoju pobožnost prema Mariji ovako:

„'Bez Marije nema Isusa. I ako nema Marije u našem životu, tko će nas voditi k Isusu?' rekla je Majka Terezija 1978. u intervjuu kada je pohodila našu domovinu s ocem Antom Gabrićem. Ove su mi riječi posebni poticaj sada u listopadu kada se trudim više približiti Majci, posvetiti joj više vremena, razmišljati o njezinom životu s Isusom ovdje na zemlji, biti poput Marije.

To je tako jednostavno za shvatiti. Svaka majka je darovateljica života. Bez majke, bez rađanja nema života, nema opstoja, zato je Marija morala biti sveta i prožeta Duhom Svetim da bi bila spremna roditi Isusa. I onda ga podariti nama. A što joj ja dajem zauzvrat?! Često se pitam čime sam zaslužio da je Bog umro za mene na križu i da je taj isti Bog meni podario svoju Majku? To je beskonačna Božja ljubav! Zato molim krunicu svaki dan, to je moj maleni dar Mariji, moj prinos, moj pokušaj da budem zahvalan i da svoje dnevne obveze izvršavam sa strpljivošću i radošću. Želio bih da budem svaki dan radostan poput Marije kada je hitila Elizabeti u pohode, zato mi je to otajstvo najdraže."

Neka nam svima ovo bude poticaj da i mi molimo krunicu ne samo za sebe, već za one koji su u životnim potrebama i bolestima, depresijama, jer to je najbolji lijek protiv depresije, a uz to ne košta ništa.

Sanja Benković-Marković

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr