Proslava sv. Ane na Vučjaku

29.7.2018.Blagdan svete Ane i Joakima proslavljen je u istoimenoj kapeli na Kalvariji u Župi BDM Snježne u Karlovcu na Dubovcu.

Na sam dan misno je slavlje predvodio dr. sc. Vlado Mikšić, supsidijar u Nacionalnom svetištu svetog Josipa, dok je misno slavlje animirao župni zbor "Sveti Josip" pod ravnanjem s. Blandine Rakarić.

Na kraju misnog slavlja mons. Antun Sente, ml., dubovački župnik zahvalio je gospođi Kristini Požar što sa svojim suradnicima tijekom cijele godine vodi brigu oko uređenja kapele.

Proslava svete Ane nastavljena je u nedjelju 29. srpnja misnim slavljem u 10 sati koje je predvodio mons. Antun Sente, ml., župnik, a pjevanje je animirao Prvi mješoviti pjevački zbor Hrvatskih Branitelja “Petar Svačić” iz Karlovac pod ravnanjem karlovačkog bogoslova Lea Langa.Večernju misu iste nedjelje predvodi je dr. Vlado Mikšić koju su pjevanjem animirali članovi KUD "Lađevčani" iz Lađevca.

Nakon svakog misnog slavlja vjernici su imali priliku okrijepiti se litarskim proizvodima.

Budući da u prostorima kapele već dvadeset godina svoje nastupe vježbaju članovi KUD-a "Sveta Ana Vučjak", oni su nakon nedjeljne večernje mise organizirali prigodni program na obližnjem igralištu, na kojem su uz domaćine sudjelovali KUD "Lađevčani" iz Lađevca i Hrvatsko kulturno umjetničko društvo "Slavonija" iz Jakšića u Požeško – slavonskoj županiji, te francuski zbor "Canto Mi" iz Rennesa, koji se nalazi na turneji po Hrvatskoj. (AS)

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr