U Vivodini proslavljena 261. godišnjica posvete župne crkve

29.7.2018.U nedjelju 29. srpnja 2018., proslavljena je 261. godišnjica posvete sadašnje župne crkve u Vivodini.
 
Aninovska nedjelja predstavlja u vivodinskoj župi obljetnicu posvećenja crkve svetom Lovri i uvod u pripremu za blagdan Lovrenča. Tako su Vivodinci proslavili posvetilo i još se malo približili velikoj obljetnici od 700 godina prvog pisanog spomena Vivodine iz 1321. godine koje će kroz tri godine svečano obilježiti.
 
„Generacijama su ljudi u bijedi i neimaštini na ovim brdima brinuli ne samo za svoje kuće i stanove, već i za hram Božji. I mi danas jesmo dionici i sudionici u tom neprekinutom lancu vjere dolazeći revno kao vjernici na svetu misu“, započeo je domaći župnik Markač svoje obraćanje vjernicima te nastavio hrabreći ih da ne odustanu od iskrenog i zdušnog življenja svoje kršćanske vjere i svetih sakramenata, jer nije dovoljno biti kršćanin samo uoči krštenja, prve svete pričesti, svete potvrde ili vjenčanja i dolaziti u crkvu kao na servis.

„Mi imamo u našoj župi pored župne crkve i naših pet kapela koje će i dalje živjeti zahvaljujući našoj vjeri“, zaključio je svoje obraćanje velečasni Markač.

Svete mise tijekom trodnevnice uoči blagdana svetog Lovre, 7., 8. i 9. kolovoza 2018. održat će se u 19 sati, a predvoditelj slavlja bit će župnik iz Krašića, vlč. Ivan Vučak.

Na blagdan svetog Lovre, 10. kolovoza, svetu misu u 11 sati predvodit će rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu, preč. Matija Pavlaković, a u nedjelju 12. kolovoza 2018. u 11 sati svetu misu predslavit će preč. Tomislav Subotičanec, moderator Nadbiskupskog duhovnog stola i podijeliti sakrament svete potvrde.
 

Sanja Benković-Marković
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr