Monografija 60 godina Kćeri Božje ljubavi u Karlovcu

11.7.2018.„60 godina Kćeri Božje ljubavi u Karlovcu“ ime je monografije koju je izdalo Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu povodom 150-te godišnjice osnutka Družbe i 60-te godišnjice od dolaska prvih sestara Kćeri Božje ljubavi u grad Karlovac, odnosno na Dubovac.

Monografija donosi pregled redovničkih zajednica koje djeluju ili su u nekom vremenu djelovale na području grada Karlovca. U monografiji možemo pronaći nešto o djelatnosti pripadnika Reda manje braće (Franjevaca) i Reda Pavla prvog pustinjaka (Pavlina), koji i danas djeluju u Karlovcu, kao i o Pijaristima koji su jedno kratko vrijeme boravili u Karlovcu. Također monografija donosi pregled djelatnosti Družbe sestara milosrdnica svetog Vinka Paulskog, grkokatoličkih sestara Bazilijanki, Družbe sestara Klanjateljica Krvi Kristove, sestrama franjevkama i o Isusovim malim sestrama.

Glavni dio monografije posvećen je nastanku Družbe Kćeri Božje ljubavi, njihovoj utemeljiteljici Franziski Lechner i dolasku sestara na područje Hrvatske. Posebno poglavlje posvećeno je djelatnosti sestara u Karlovcu na Dubovcu gdje se donosi popis svih sestara koje su vršili neku službu u dubovačkoj župi u posljednjih 60 godina.

Ova monografija izdana je kao zahvala za sve molitve i žrtve, za svu ljubav i rad koje su sestre Kćeri Božje ljubavi predale Nacionalnom svetištu, dubačkoj župi i gradu Karlovcu!

Patrik Paulić,
bogoslov

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr