Blaženi Alojzije Stepinac – nadahnuće za djelovanje „Stepinčeve oaze mira“

18.6.2018.Vjernici laici okupljeni u udruzi „Stepinčeva oaza mira“ održali su u ponedjeljak 17. lipnja 2018. godine u Pastoralnom centru župe sv. Petra apostola u Zaprešiću desetu redovnu godišnju Skupštinu udruge.

Nakon molitve za proglašenje svetim blaženog Alojzija Stepinca s kojom je započela godišnja skupština, predsjednik udruge „Stepinčeva oaza mira“ trajni đakon Ilija Nikolić u uvodnim riječima osvrnuo se na djelovanje Udruge naglasivši da ona već deset godina uspješno djeluje na području grada Zaprešića. Predsjednik Nikolić zahvalio je svim članovima što su kroz minulo desetljeće uspješno realizirali sedamnaest velikih projekata gdje su široj javnosti poznati po uprizorenjima „Živih jaslica i Muke Kristove“. Nakon godišnjeg izvješća za proteklu 2017. godinu, tajnica Udruge Antonija Lacić podnijela je izvješće o financijskom stanju u proteklom vremenu kao i financijski plan Udruge za 2018.

Na sjednici je osnovano savjetodavno tijelo koje će vodstvu udruge pomagati osobito za proslavu desete obljetnice u mjesecu listopada gdje će se zajedno proslaviti i dvadeseta obljetnica od proglašenja kardinala Alojzija Stepinca blaženim u Mariji Bistrici. Tom prigodom Udruga „Stepinčeva oaza mira“ želi izdati tiskovnu publikaciju s fotografijama svoga desetgodišnjeg rada. Mladi članovi ove udruge prihvatili su prijedlog da u scenskom prikazu prihvate osmišljavanje i realizaciju desetih „Živih jaslica“ a za glavnog koordinatora izabran je student Matej Lacić koji se već dokazao u radu s mladima kao župi animator.

Predsjednik Nikolić na osobit način se zahvalio zaprešićkom dekanu preč. Ivanu Frkonji, Gradu Zaprešiću kao i Turističkoj zajednici grada Zaprešića na suradnji u mnogim zajedničkim projektima posebice za organiziranje „Kristove muke“ i „Živih jaslica“ u gradu Zaprešiću. Susret je završio molitvom ispred kipa sv. Ivana Pavla II. gdje su članovi udruge molili za međusobno zajedništvo i buduće projekte. Uz zajedničko druženje i domjenak susret je nastavljen u prostorijama Pastoralnog centra.
 

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr