Kardinal Bozanić primio delegaciju Voditelja hrvatskih katoličkih misija u inozemstvu

6.6.2018.Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u utorak 6. lipnja 2018. godine u Nadbiskupskom dvoru delegaciju voditelja hrvatskih katoličkih misija u inozemstvu na čelu s preč. dr. Tomislavom Markićem, nacionalnim ravnateljem Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Uz preč. Markića, susretu su prisustvovali vlč. Stjepan Čukman, voditelj HKM Nica i delegat Hrvatske inozemne pastve za Zapadnu Europu, p. Tomislav Kraljević, OP, voditelj HKM Pariz, fra Tomo Anđić, OFM, voditelj HKM Brisel, fra Mišo Sirovina, OFM, voditelj HKM Rotterdam i fra Ljubomir Šimunović, OFM, voditelj HKM London.

U razgovoru, preč. Markić i prisutni Voditelji katoličkih misija izvijestili su Kardinala o životu i djelovanju hrvatskih katoličkih misija u inozemstvu zahvalivši Kardinalu na svesrdnoj podršci.

Kardinal Bozanić prisutnima je zahvalio za njihov rad, osobito u djelu povezivanja domovinske i iseljene Hrvatske potičući ih da posebnu pozornost i nadalje posvećuju čuvanju spomena na duhovnu i kulturnu baštinu hrvatskog naroda.

Kardinal je također zamolio okupljene Voditelje da u svom pastoralnom radu promiču istinu o svetom svjedočanstvu života i ljubavi prema Bogu, Crkvi, čovjeku i domovini bl. Alojzija Stepinca čiju 120. obljetnicu rođenja i 20. obljetnicu beatifikacije obilježavamo ove godine: „Neka vam u vašem radu svijetli primjer bude upravo bl. Alojzije Stepinac i njegova ljubav prema istini koju je bio spreman potvrditi i mučeničkom smrću.“

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr