Poginuo Matija Capar, dugogodišnji voditelj Katoličke malonogometne lige

4.6.2018.U ponedjeljak 4. lipnja 2018. godine u 34. godini života napustio nas je Matija Capar, dugogodišnji voditelj Katoličke malonogometne lige u Zagrebačkoj nadbiskupiji.
 
Matija je 2012. godine preuzeo vodstvo i koordinaciju Katoličke malonogometne lige te je istovremeno nastupao za Župu sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci, gdje je služio i kao ministrant.

Sudjelovao je i kao animator u projektu „Animatorsko ljeto“ na Malom Lošinju, ali i u drugim pastoralnim aktivnostima Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.
 
Bio je igrač Futsal Dinama, a u svojoj je bogatoj sportskoj karijeri nastupao i za hrvatsku futsal reprezentaciju.
 
Njegovu vedrinu i pozitivan sportski duh zamijetili su svi koji bi subotama dolazili u Kušlanovu ulicu gdje se odigrava Katolička malonogometna liga.
 
Dragi Matija, počivao u miru Božjem!
 
Odjel za pastoral sportaša, kao i Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije izražava iskrenu sućut članovima obitelji i rodbini pokojnog Matije.
 

Matija je 2013. godine dao intervju za mrežnu stranicu Zagrebačke nadbiskupije, u kojem je govoreći o Katoličkoj malonogometnoj ligi istaknuo: Tisuću mladih na jednom mjestu je jako dobro, ali ako se oni samo te subote ponašaju kao katolici, onda nismo ništa napravili. Uvijek rado pronalazim vrijeme za Katoličku malonogometnu ligu. Ona mi puno znači jer je to jedina liga koju sam počeo igrati sa svojom ekipom iz kvarta. Znalo se dogoditi da sam s KMNL-a trčao na prvenstvene utakmice, ali to je samo pokazatelj da se može i stigne igrati. Potrebna je samo volja.
 
Cijeli intervju možete pročitati OVDJE


Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr