Josipovi štovatelji nastavljaju molitveni hod srijedama

17.5.2018.Misno slavlje na osamnaestu srijedu Velike pobožnosti svetom josipu 16. svibnja predvodio je mr. Mladen Škvorc, vicekancelar Zagrebačke nadbiskupije u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu. U koncelebraciji su bili vlč. Dragutin Goričanec, župnik iz Završja te mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa.

U prigodnoj homiliji, mr. Škovrc je kazao kako je važno biti otvoren Božjem nadahnuću osobito u našem vremenu kada svatko inzistira na nekom svome pravu, a premalo gleda svoje obveze; kada svatko želi biti zapažen u svijetu, a Bog se proslavlja u običnim ljudima i u njihovoj svakodnevici. Stoga neka nas sveti Josip, zaštitnik ovoga grada, naših obitelji i zaštitnik naše Domovine pouči kako običnost i povučenost može uroditi velikom svetošću!"Braćo i sestre, budimo otvoreni djelovanju Božjega duha i neka nas prati Josipov zagovor", zaključio je vlč. Škvorc.

Pri kraju misnog slavlja mons. Sente zahvalio se mr. Škvorcu na predvođenju euharistije, ali i na svekolikoj pomoći koju kao djelatnik Nadbiskupskog duhovnog stola čini za župe rodnog grada Karlovca kao i za Nacionalno svetište svetog Josipa. U znak zahvale uručio mu je medalju izrađenu prigodom tristo i tridesete obljetnice izbora svetog Josipa zaštitnikom Hrvatske.Istog dana u jutarnjim satima u Nacionalno svetište hodočastili su umirovljenici iz Kluba starijih osoba Samobor koji su se upoznali s poviješću Nacionalnog svetišta te brojnim uslišanjima izmoljenih po zagovoru svetog Josipa. (A.S.)

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr