U Krašiću kršteno peto dijete obitelji Ćuk

23.4.2018.Na nedjelju Dobrog Pastira 22. travnja 2018. godine u Župi Presvetog Trojstva u Krašiću kršteno je peto dijete obitelji Ćuk. Za tu je prigodu kao delegat Nadbiskupskog duhovnog stola imenovan domaći župnik vlč. Ivan Vučak.

Nova članica kršćanske zajednice zove se Katarina, a dobila je ime po sv. Katarini Sijenskoj. Vlč. Vučak je u propovijedi stavio naglasak na zvanja, a to su: brak i obitelj, redovništvo, svećeništvo i Bogu posvećeni laikat.

Prema svakom zvanju treba se ponašati odgovorno. Brak je zajednica muškarca i žene, oboje su u njemu da usreće jedan drugog, a ne samo da imaju koristi, jer najveće dobro koje možemo učiniti za nekoga je da damo dio sebe za nju odnosno njega.

Također je i važan odgoj u obitelji, ali ako obitelj je složna i uzda se u Boga, prepoznat će najveće bogatstvo u djeci. Redovništvo i svećeništvo su duhovna zvanja za koja treba moliti, budući da su svakoj zajednici vjernika potrebni iskreno posvećeni predvodnici, koji, ostavljajući sve, čitav svoj život radikalno polažu u Krista.

Primjer toga je bl. Alojzije Stepinac koji je unatoč svemu išao dalje za Gospodina. Kada ga je papa Pio XII. imenovao kardinalom Svete Rimske Crkve, nije želio napustiti svoj narod, svoje vjernike nego je poput Pastira Dobroga ostao sa svojim “stadom” i hrabo nastavio služiti u ime Onoga koji ga jača. I na kraju, Bogu posvećeni laikat, koji gradi Isusovo kraljevstvo. Samo na nama je da odlučimo, Bog nam daje izbor.


 
Kasnije toga istog dana mladi iz Župe hodočastili su u zagrebačku katedralu na susret mladih, zajedno s mladima iz Jastrebarskog. Prisustvovali su na klanjanju i misi koju je predvodio kardinal Josip Bozanić.

Katarina Stepinac
župna medijska suradnica

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr