Predstavljanje prvopričesnika u Župi sv. Petra i Pavla u Kašini

11.3.2018.Na Četvrtu korizmenu nedjelju, 11. ožujka 2018. godine u Župi sv. Petra i Pavla u Kašini, tijekom svete mise u 11 sati, župnoj zajednici predstavili su se ovogodišnji kandidati za sakramente svete ispovijedi i svete pričesti.

Nakon homilije, vlč. Dražen Radigović, župnik kašinske župe blagoslovio je molitvenike koje je potom podijelio prvopričesnicima kako bi se što bolje mogli pripremiti za važan dan u njihovim životima, dan kada će zajedno s ostalim vjernicima moći blagovati s Isusovog stola.

Cijeloj župnoj zajednici obratio se i vjeroučitelj Silvio Culej koji je svakog kandidata prozvao imenom i prezimenom, na što su oni odgovorili svoj Evo me svima okupljenima.Roditelji prvopričesnika i sami prvopričesnici sudjelovali su u čitanju nedjeljnih čitanja i molitve vjernika.

Ove godine Župa ima 45 prvopričesnika koje za sakrament svete ispovijedi i pričesti priprema vjeroučitelj Silvio, a u okviru župnog vjeronauka subotom.

Vlč. Radigović istaknuo je kako ćemo posebno danas moliti za milost obraćenja, ne da ovaj svijet mijenja nas, nego da mi s Isusom i duhom evanđelja mijenjamo ovaj svijet da dođe i vlada Božje Kraljevstvo.

Ivana Culej
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr